fagyasztóláda1_2

A fagyasztóláda kiválasztásának folyamata

Amikor a hűtőszekrény már nem elég, jöhet a fagyasztóláda

A fagyasztóláda egy ismert fagyasztáshoz szükséges háztartási gép, ami sok ember életét megkönnyíti, azonban mivel viszonylag kevésszer van szükség a megvásárlására és a legtöbb vásárló háztartásnak ez az első ilyen gépe, a választás folyamata sokszor egy kicsit bonyolult lehet, ezért jól jön a segítség. Ezért íródott tehát ez a cikk, hogy egy kicsit segítsen jobban tájékozódni az internetnek és az áruházaknak ezen a részén. Nézzük is meg, hogy mik az első és legfontosabb lépések, amelyeket meg kell tennünk a választás előtt.

Mikor van szükség fagyasztóládára?

A fagyasztóláda viszonylag specifikus módja a fagyasztásnak, mivel a legtöbb hűtőszekrény is rendelkezik ilyen kisebb résszel. Ez általában családi körülmények között elég is, hogyha az ember nem tart sok állatot otthon, vagy nem vásárol kifejezetten nagy tételben. Lássuk be azonban, ezek a darabok egyszerűen nem elég nagyok, hogyha valamiből több is kéne. Vidéken például mindenki tart sokféle haszonállatot, amelyek levágása egyidőre eshet. Télire is félre kell tenni a húst, sok zöldséget és gyümölcsöt. Ezek szószokhoz, főzelékekhez lesznek felhasználva. Sokszor készételeket is elteszünk a fagyasztóba, esetleg előre is készítünk ételeket a hónapra, a hétre. Ez remek spórolási megoldás, hogy ne kelljen a boltban vásárolni a legtöbb dolgot. Így könnyen megspórolhatunk akár több tízezret is akár havi szinten, hogyha kellően kihasználjuk a lehetőséget. Nézzük csak meg a horgászokat, akik néha ugyan semmivel, sokszor azonban teli vödörrel mennek haza a tó partjáról. A családnak máris lesz néhány ebédre és vacsorára elegendő betevője. Illetve vannak, akik nagyobb mennyiségben szeretnek vásárolni például hústerméket, nagyobb állatokat is. Ilyenkor egy fagyasztóláda a tökéletes megoldás, hogyha máshol nincs elég hely. A fagyasztása elengedhetetlen a romlandó termékeknek, így ezeket csakis megfelelő hőmérsékleten tudjuk tárolni otthon.

fagyasztóláda1_3

Fagyasztószekrény vagy fagyasztóláda legyen?

A fagyasztószekrénynek és a fagyasztóládának is sok előnye van, így a döntés sokszor nehéz lehet. Az első tehát, amit megnézünk a választás során, hogy számunkra melyik a megfelelő. Ahhoz, hogy ezt el tudjuk dönteni, először a leendő fagyasztónk helyét kell meghatározni. Menjünk be a tároló helyiségbe, és nézzük meg, hogy inkább álló vagy fekvő helyzetű tároló fér-e el az adott helyiségben. Ha kevés a hely, akkor általában a fagyasztószekrény a nyerő, aminek sok előnye van egyébként.

A fagyasztószekrényben több fakkot találhatunk, jobban szét lehet osztani az ételeket, csoportosítani azokat. Az egyes részek egyes kategóriákat tartalmazhatnak, így könnyen elkülöníthetjük az egymáshoz nem passzoló dolgokat. Hústermékeket külön tárolhatunk a már kész ételektől, zöldségeket elkülöníthetünk a gyümölcsöktől. Ez remek módja annak, hogy ne kelljen sokat a jéghideg fagyasztóban kotorásznunk az ételek után, hanem egyszerűen és gyorsan el tudjuk őket tenni és meg tudjuk találni később is azokat.

Ha azonban van több helyünk, vagy a földön nagyobb terület áll rendelkezésünkre, akkor a fagyasztóláda is nagyon jó megoldás, sokszor még jobb is lehet. A fogyasztása lehet kevesebb attól függően, hogy pontosan melyik terméket választjuk, és a nagy egybe nyitott fagyasztófelület sok lehetőséget rejt. Ide nagyobb húsok is bekerülhetnek, nem kell azokkal bajlódni, hogy kisebb részre osszuk őket. A tárolás egyszerű, nem kell kategorizálnunk, és nem foglal helyet az magában a fagyasztóban, hogy fakkokra van osztva. Így a nagy összenyitott térbe még akár 15-20%-al több fagyasztandó étel is férhet, mint egy ugyanakkora méretnek megfelelő fagyasztószekrény esetében. Ebben az esetben a fagyasztóláda tehát jobb döntés lehet.

Hol találsz kiváló fagyasztóláda készülékeket?

Hogyha a tökéletes fagyasztóládát keressük, akkor jó ötlet lehet a termékleírások böngészése. Ehhez azonban tudnunk kell, hogy honnan fogunk vásárolni. Persze végig lehet böngészni sok webáruházat, azonban nem mindig a tökéletes minőséget tudják ezek biztosítani. Hogyha jó minőségre vágyunk és szeretnénk a legjobb termékek közül válogatni, akkor ajánlani tudom a Gorenje oldalát, ahol saját márkás termékeket árulnak: https://hu.gorenje.com/termekek/hutes/fagyasztok/c/gocool03. A termékeket tudjuk az oldalon regisztrálni is garanciával együtt, így tulajdonképpen személyre szabott segítséget tudnak biztosítani a számunkra. Nem csak megvásároljuk a terméket, de egy remek fogyasztói rendszerbe vásároljuk be magunkat.

A fagyasztóláda termékleírása

Ha pedig meglátogattuk az oldalt, akkor már jöhet a termékleírások böngészése, ami sokszor nem egyszerű feladat, azonban egy kis gyakorlattal és összehasonlító képességgel nem lesz gond. Térjünk ki az extra funkciók elemzésére, nézzük meg számunkra melyek a legkedvezőbb feltételek ezen a téren. Amire mindenképpen oda kell figyelnünk, az a fogyasztás, hiszen hatalmas eltérések is lehetnek egyes termékek esetében, így erre külön oda kell figyelnünk. Figyeljünk az egyes kategóriák osztályozására és persze a méretet mindenképpen tudnunk kell ahhoz, hogy tökéletes darabot tudjunk választani és hatékonyan tudjunk tárolni.