labordiagnosztika1_3

A legjobb labordiagnosztikai lehetőségeket keresed? Itt a helyed!

Hol találhatjuk meg a legjobb labordiagnosztikai vizsgálatokat?

A labordiagnosztika nem játék, és sok embernek nem csak egy általános felmérést jelent ez a lehetőség, hanem akár az egész karrierjére vagy életére is hatással lehet. Nézzük is meg, hogy mit is jelent pontosan egy labordiagnosztikai vizsgálat egy sportoló életében, hogyan érhet el jobb teljesítményt, milyen előnyei lehetnek az alapos kivizsgálásnak és monitorozásnak, és elmesélem a saját történetemet is a témában

A labordiagnosztika fontossága

Az alapos labordiagnosztikai kivizsgálás minden személy számára fontos lehet. A testnedvekben gyakorlatilag minden problémáról és elváltozásról képet kaphatunk a testünkben. Ez sok előnnyel jár, hiszen az ember sokszor csak találgatni tud, hogy pontosan mi is a problémája, ha van egyáltalán. És bizony ezeknek a tüneteknek vagy csak rossz megérzéseknek jobb minél előbb utána is járni, amihez a labordiagnosztikai vizsgálatok tökéletes alapot nyújtanak minden esetben. A labordiagnosztikai vizsgálatokra tehát nem csak a sportolóknak van szüksége, hanem minden embernek remek lehetőséget jelent az egészségi állapotának ellenőrzésére és egy egészségesebb, tudatosabb életmód kialakításának is ez lehet az első lépése, amely átlendít minket egy jobb egészségtudatba, hogy sokáig tudjunk minél aktívabbak és életerősek maradni. 

labordiagnosztika1_2

A labordiagnosztika az én esetemben

Mondtam tehát, hogy elmesélem az én történetem is a témában. Egy egyszerű fáradtsággal és levertséggel kezdődött a dolog, a háziorvosom azonban azt mondta, hogy ideje lenne leadni néhány kilót, esetleg depresszióm van, keressek fel egy pszichológust, pedig egyáltalán nem is volt szó pszichés problémákról, egyértelműen csak gyorsan akart tőlem szabadulni, azt mondta szedjek magnézium tablettát és multivitaminokat, járjak el rendszeresen sétálni a szabadba. Ezzel nem voltam előrébb, sőt még fel is idegesített az ilyen jellegű ignorancia. Aktív és egészséges életet éltem, sokat sétáltattam a kutyámat a szabadban, és egyáltalán nem éreztem azt, hogy depressziós lennék, egyszerűen csak levert voltam, de tudtam, hogy ennek nem lelki háttere van, hanem valami gond. 

Ennek ellenére megpróbáltam eleget tenni a kérésének, persze pár vitamintabletta nem sokat segített, mert heti egyszer-kétszer amúgy is eszembe jutott őket szedni mindig. Végül aztán kezembe vettem a dolgot, és úgy döntöttem, hogyha a háziorvosom nem képes kivizsgáltatni, akkor majd én elmegyek és megvizsgáltatom magam. 

Foglaltam egy időpontot labordiagnosztika vizsgálatra a SYNLAB egyik klinikáján, mert tudtam, hogy itt megbízható segítségre számíthatok sok más elégedett komment alapján, és ráadásul volt egy mintavevő hely egészen közel az otthonomhoz, csak be kellett sétálnom a plázába, levették a mintát, és csak az értékelésre kellett visszamennem később. A labordiagnosztikának hála megtudtam, hogy amit érzek, az nem csak egy hipochondria vagy depressziós időszak, hanem bizony komoly eltéréseket találtak az értékeimben, amelyet részletesen el is magyaráztak nekem, és tovább tudtak küldeni egy másik klinikára, mert feltételezett pajzsmirigyproblémáim voltak végül is. A SYNLAB segítségének hála eljutottam egy szakrendelőbe, ahol ez be is bizonyosodott, és kaptam megfelelő kezelést, így végre önmagamnak érezhettem magam, néhány hét alatt minden visszaállt a kezelésnek és a megfelelő életmódnak hála a régi kerékvágásba, és még a súlyomból is sikerült veszítenem. 

labordiagnosztika1_1

A labordiagnosztika vizsgálatokról összességében 

Láthatjuk tehát, hogy a labordiagnosztika még egy ilyen esetben is milyen sokat jelent. A háziorvosok túl vannak terhelve, nem tudnak belemélyedni egy-egy ügybe, hanem csak a legáltalánosabb problémákat diagnosztizálják mindenkinél. Én valóban elismerem, hogy a tüneteim alapján lehetett volna az is a bajom, amit ő mondott, azonban nálam nem ez volt a helyzet. Ezért is tartom nagyon jónak a magánrendeléseket, ahol az ember problémájára jobban tudnak koncentrálni, nem hoznak elhamarkodott diagnózisokat, hanem komolyan megvizsgálják az embert minden tekintetben, sokkal kedvesebbek és türelmesebbek az itt dolgozók. Nem várják el, hogy az ember saját maga megértse az eredményeit, hanem elmagyarázzák neki, segítenek neki, amiben csak tudnak. Én ezt a saját bőrömön kellett, hogy megtapasztaljam. 

A szomorú persze csak az, hogyha valaki nem olyan törtető lelkületű, amilyen én vagyok. Mert én nem hittem az első orvosnak, hanem bíztam a megérzéseimben, és volt annyi merszem, hogy kérjek második véleményt is, hogy elmenjek én magam egy vizsgálatra. Azonban sok ember az első vélemény után hezitál és elfogadja a helyzetét, beletörődik abba, hogy mostantól ilyen lesz az élete. Én is lehettem volna évekig fáradékony, és bizony sok más problémám is kialakulhatott volna a betegségnek köszönhetően, azonban így korai szakaszban még könnyű volt mindent visszaállítani a rendes kerékvágásba. Én ezért örülök nagyon annak, hogy a labordiagnosztika vizsgálatok mindenki számára lehetőséget jelentenek, és szerintem nagyon megéri megragadni ezt.