Eladó kiskutyák, avagy a mi kis huskynk

Eladó kiskutyák nyomában, avagy a legcukibb kiskutyák

Alapvetően úgy gondolom, hogy a legtöbb párkapcsolatnak igenis nagyon jót tesz, ha kicsit ki lesz mozdítva a komfortzónájából és olyan feladatok elé lesz állítva, melyek egyre csak növelik és növelik a közös problémamegoldó képességüket, illetve közös fejlődés elé állítja őket. Számos olyan kihívás szükséges ahhoz, hogy kitapasztaljuk azt, hogy hogyan funkcionálunk együtt. Mi is a párommal immár 1 éve vagyunk együtt és úgy gondoltuk a kapcsolatunk megérett egy következő szintre való emelésre, úgyhogy eladó kiskutyák megvásárlásán kezdtünk gondolkodni. Miután már nagyon régóta vártunk egy kiskutya megvásárlására úgy is gondoltuk, hogy egy eladó kiskutyát, egy kis huskyt az alábbiakban arról szeretnék röviden írni, hogy miért pont a huskyt választottuk és miért ez volt számunkra a legideálisabbnak tűnő kutya.

Az eladó kiskutyák, avagy miért a huskyt választottuk?

Először is gyermekkorom óta nagy álmom egy husky, hiszen elképesztően gyönyörű kutyákról beszélünk. Valami miatt kiskorom óta az egyik kedvenc állatom a farkas volt és miután a husky jelentősen hasonlít egy farkasra így minden álmom egy ilyen gyönyörű kutya volt. Persze ahogyan teltek az évek egyre inkább tisztázódott bennem, hogy mennyire illik az adott kutya a személyiségemhez és, hogy nem hiába vonzódtam én ennyire a huskykhoz. Tulajdonképpen a huskykon belül is leginkább a szibériai husky vonzott, hiszen azt tartom a legszebbnek az egész fajból. Ezért is néztünk az eladó kiskutyák között huskykölykök után.

Egyébként egy elképesztően erős kutyáról beszélünk, ami képes akár a testsúlya kilencszeresét is elhúzni. Ezek a kutyák kifejezetten arra vannak szocializálva, hogy családban, közösségben nőttek fel már évezredek óta. Így a huskyknak elengedhetetlenül fontos a családi környezet és az abban való felnövés. Így a husky nagyon sok szeretetet és törődést igényel. Egyébként ezek a kutyák a hosszú évezredes szánhúzó múltjukra visszatekintve, rendkívül engedelmes állatok, de mindenképpen szükséges a nevelésükre nagy hangsúlyt fektetni. Így elengedhetetlenül fontosnak tartom a kutyaiskolákba való beíratást is. Hiszen az ott történő nevelés igen csak nagymértékben határozza meg a kutyus jövőbeli viselkedését, viszonyulását a dolgokhoz.

Amit fontosnak tartok megjegyezni, hogy a szibériai husky jóformán alkalmatlan a hagyományos házőrzésre, hiszen kedves természetéből adódóan mindenkivel barátságos és nem igazán arról híres, hogy meg tudna védeni egy házat. Ami miatt nagyon elengedhetetlen a szigorú nevelés, és már az eladó kiskutyák nézegetésekor gondolnunk kell erre, az az, hogy elképesztően önfejű tud lenni a kutyus. Abszolút nem képes arra, hogy egy kicsit is meghunyászkodjon addig, amíg kicsit is úgy érzi, hogy ő a falkavezér. Mindemellett olyan vadászösztönnel bír, mely képes egészen elveszteni a fejét, ha meglát egy áldozatot vagy egy arra hajazó prédának tűnő valamit. Bizony ilyen esetben hajlamosak az adott állatok még a gazdájuk hívását is maximálisan ignorálni. Egyébként nem feltétlen ajánlják a huskyk póráz nélkül való sétáltatását főleg nem erdőben, ugyanis nem teljesen bizonyos, hogy az adott kutya azonnal hívható lesz póráz nélkül, főleg nem, ha meglát egy prédát és elveszi az eszét a vadászösztön.

Ezeknek a kutyáknak az egyik számomra leginkább zseniális és vonzó tulajdonságuk, hogy olyan hangot adnak ki akár a farkas üvöltés és ezzel próbálják meg felhívni magukra a figyelmet. Persze ez sokszor főleg éjszaka elég kísértetiesen tud hangzani, viszont mégis elképesztően vonz ez a tulajdonságuk éppen ezért döntöttem az eladó kiskutyák keretein belül a husky kiskutyák mellett.

Az eladó kiskutyák, avagy a huskyk nevelése

Nagyon fontos egyébként, hogy miután megvettük az eladó kiskutyánkat, mindenképpen az első pillanattól kezdve neveljük engedelmességre és foglaljuk le minden egyes percét. Ugyanis elképesztő mozgásigényük van, és egyébként azt ajánlják, hogy ha mindenképpen terheljük, kössük le az energiájukat. Mert ha nem tesszük, akkor bizony sok kiskutya keres magának más elfoglaltságot, amely gyakran komoly problémákhoz is vezethet, gyakran szétszedi a házat, míg nem vagyunk otthon vagy különböző kis csínytevéseket követ el, melyekkel néha bizony nagyon nagy kárt tud okozni.

Az eladó kiskutyák, avagy a tenyésztőtől való vásárlás

Úgy gondolom, hogy amennyiben olyan kényes kutyát választunk, mint a husky, akkor feltétlenül fontos, hogy tenyésztőtől válasszunk. Ugyanis ebben a fajban igazán fontos, hogy teljesen fajtiszta legyen, hiszen a viselkedését is nagymértékben befolyásolhatja az, hogy a szülők mennyire tiszta a vérvonaluk. Én személy szerint mindenképpen ajánlom azt, ha eladó kiskutyák után nézünk, hogy elsősorban fajtiszta kutyák között nézzünk körbe.