Ingyen elvihető kutya, avagy mindent az örökbefogadásról

Ingyen elvihető kutya, avagy a menhelyi kutyusok

Alapvetően én szinte minden esetben úgy gondolom, hogy a leginkább megfelelő és jó hozzáállás az szinte minden egyes dologhoz az életben, ha mindig csak segíteni fogunk másokon. Természetesen nagyon fontos, hogy ez ne a mi kárunkra történjen, illetve semmiképpen ne szenvedjünk ebből semmifajta hiányt, de emellett mindenképpen tegyünk nagyon nagy hangsúlyt arra, hogy próbáljunk meg jót tenni és valaki életét szebbé tenni valamelyest. Nem igazán kell nagy dolgokra gondolni ezalatt csak szimpla jó cselekedetekre például, hogy a fajtiszta kutya helyett válasszunk egy menhelyi ingyen elvihető kutyát, melyet lehet előbb utóbb az altatás fenyegetne mi viszont azzal, hogy inkább az ingyen elvihető kutya opcióját választottuk akár meg is menthetjük a kutyust a szomorú végtől. Ráadásul milliónyi jó oldala van annak, ha inkább az ingyen elvihető kutya alternatíváját válasszuk a fajtiszta tenyésztett jószágokkal szemben és itt ez alatt nem csupán arra gondolok, hogy valószínűleg a lelkiismeretünk és az önmagunkba vetett hitünk vállon vereget minket, hogy sikeresen végrehajtottuk a műveletet és megmentettük egy kutyus jövőjét, hanem szimplán nagyon-nagyon jó érzés sorsot adni egy kutyának, amelynek nem lett volna sorsa és szerető családi környezetet nyújtani számára. Véleményem szerint kevés ennél szebb dolog van, melyet megadhatunk egy jószágnak, amely egyébként viszonzásként nagyon valószínűleg elképesztően sok szeretetet fog nekünk visszaadni, hiszen a kutyusok egyébként normál esetben is elképesztően ragaszkodók, nem hogy abban az esetben, amikor viszonyítási alapot kapnak ahhoz, hogy milyen volt egy menhelyen a sorsuk és milyen csodálatos lesz egy szerető otthonban és családban ahol valószínűleg szinte minden jót megkapnak a kis jószágok. Én személy szerint nagyon-nagyon támogatom azt, hogy ingyen elvihető kutyák lehetőségét válassza minél több ember és abszolút nem csak arra gondolok, hogy anyagilag is sokkal jobban lehet kijönni, hiszen egy fajtiszta kutya bizony nem olcsó mulatság, hanem arra is, hogy az ingyen elvihető kutya alternatívájának a választása egyfajta jótett, mellyel szebbé tesszük egy védtelen és egyébként sorstalan jószág életét. Az alábbiakban összegyűjtöttem pár indokot, amiért én úgy gondolom, hogy nagyon jó opció az elvihető kutyák lehetőségét választani, az alábbiakban ismertetem ezeket az általam összegyűjtött pontokat.

Ingyen elvihető kutya, avagy miért válasszuk ezt az opciót?

Mint már a fentiekben is említettem számomra nagyon fontos, hogy megfelelően legyen propagálva ez az ügy, hiszen egy elképesztően fontos lehetőségről beszélünk, mely szerencsére egyre népszerűbb mára az emberek körében. Hiszen egyre többen jönnek arra rá, hogy bár régebben szinte csak a tenyésztett fajtiszta kutyák voltak divatosak, mára már ez abszolút nem így van és egyre inkább divatos vagy más szóval élve népszerű és elterjedt lehetőség az, hogy a tenyészőtőtől való vásárlással szemben a menhelyi vagy éppen online hirdetett ingyen elvihető kutyákat részesítik előnyben. Nem csupán az hatalmas előnye ennek az opciónak, hogy tulajdonképpen teljesen ingyen jutunk egy kutyához és nem kell spórolnunk azon, hogy milyen kutyát szeretnénk, hanem ingyen elhozhatjuk akár hirdetések alapján, akár menhelyről azt a jószágot, amelyiket szeretnénk magunknak.

Én személy szerint nagyon jó dolognak tartom az ingyen elvihető kutyák alternatíváját és mindenkinek nagyon ajánlom, hogy válasza ezt a lehetőséget. Amennyiben sikerült felkeltenem az érdeklődést látogassanak el az alábbi weboldalra https://www.pet4you.hu/kutya/hirdetesek/kinal és nézzenek utána az ingyen elvihető kutyák aktuális lehetőségeinek.

Ingyen elvihető kutya menhelyről

Szerintem ez zseniális lehetőség már csak azért is, mivel sok szülő, aki szeretne, a gyermekének kutyát nem engedheti meg magának azt, hogy félre tegyen és gyűjtsön egy kutyára, míg így ezt az opciót választva erre nincsen szükség és tulajdonképpen bárkinek lehet, kutyája csak ki kell választania azt, aki számára a legszimpatikusabb kutyus. Egyébként szerintem azért is jó opció a menhely, mert bizonyos menhelyeken (de egyébként a legtöbbön) lehetőség van arra, hogy a potenciális ingyen elvihető kutyát elvihesse a leendő gazdi sétálni és így már mielőtt elvinné, elkezdhetnek összeszokni, illetve a viselkedését látva egyre inkább egymáshoz tudnak idomulni így megkönnyítve a döntést. Véleményem szerint mindenképpen érdemes a leendő kutyusokat elvinni egy ilyen jellegű próba sétára, ugyanis ezalatt jobban megismerhetjük a kutyát és közelebb kerülhetünk hozzá.